Yapı Denetim Hukuku; can ve mal güvenliğini korumak, imar planlarına, fen, sanat ve sağlık standartlarına uygun, yüksek kalitede yapıların inşa edilmesini sağlamak ve yapı denetimi ile ilgili usul ve kuralları düzenlemek amacıyla yürürlüğe giren 4708 sayılı Yapı Denetimi Hakkında Kanun’a odaklanmıştır. Aşağıda sunduğumuz hizmetler arasında şunlar yer almaktadır:
- İdari ve Hukuki Yaptırımlar: Yapı denetim kuruluşları, yöneticileri, ortakları, denetçi mimarlar, mühendisler ve diğer teknik personel hakkında 4708 sayılı Yapı Denetimi Hakkında Kanun ve ilgili yönetmelikler çerçevesinde tesis edilen idari para cezaları, yeni iş almaktan men, izin belgesinin iptali ve faaliyetin sonlandırılması gibi idari yaptırımlara ve mevzuatta düzenlenen adli yaptırımlara karşı dava açılması.
- Hukuki Danışmanlık: Yapı denetimi süreçleri ile ilgili hukuki danışmanlık hizmeti sunulması.
- İcra Takibi ve Haciz İşlemleri: Yapı denetim ücretlerini tahsil edemeyen şirketler adına icra takibi ve haciz işlemlerinin gerçekleştirilmesi.
- Ceza Davalarının Takibi: Yapı denetim kuruluşları ve laboratuvar çalışanları hakkında Yapı Denetimi Hakkında Kanun ve Türk Ceza Kanunu uyarınca yürütülen soruşturmalar ve açılacak ceza davalarının takibi.
- İşçi İlişkileri: Yapı denetim kuruluşları ile işçileri arasında ortaya çıkabilecek işten çıkarmalar, iş kazaları, meslek hastalıkları gibi uyuşmazlıkların çözümü.
- Sözleşme Uyuşmazlıkları: Yapı denetimi sözleşmesinin tarafları arasında sözleşme şartlarının gereği gibi yerine getirilmemesi nedeniyle ortaya çıkabilecek her türlü uyuşmazlıkların çözümü ve ilgili davaların açılması.
- Kurumlarla İletişim: Belediyeler, Tapu Müdürlükleri, Çevre ve Şehircilik Müdürlükleri ve diğer kurumlar nezdinde gerekli incelemelerin yapılması ve yazışmaların yürütülmesi konularında hukuki danışmanlık ve avukatlık hizmeti sunulmaktadır.”